Υλικά:
Παγάκια
Μέντα φρέσκια (φυλλαράκι
Ζάχαρη (καλύτερα χοντρή)
Λευκό ρούμι
Τόνικ
1 λεμόνι η lime
Εκτέλεση:
Σε ένα ποτήρι (κατά προτίμηση σαν κι αυτά για το ουΐσκι, που είναι λίγο πιο φαρδιά) βάζετε την μέντα στον πάτο (καμιά δεκαριά φυλλαράκια, τα παγάκια, 1 κ.γ. ζάχαρη, και στίβετε μερικές σταγόνες λεμόνι ή lime.
Ρίχνετε και μερικές σταγόνες ρούμι, ίσα για να μουλιάσει η ζάχαρη.
Με ένα γουδοχέρι ή ανάλογο εργαλείο χτυπάτε τα περιεχόμενα μέχρι να θρυμματιστεί ελαφρώς ο πάγος και να 'τραυματιστεί' η μέντα.
Προσθέτετε κι άλλο ρούμι μέχρι να γεμίσει το ποτήρι μέχρι τη μέση.
Συμπληρώνετε το υπόλοιπο ποτήρι με τόνικ, και σερβίρετε κατά παράδοση με διπλά καλαμάκια
Παγάκια
Μέντα φρέσκια (φυλλαράκι
Ζάχαρη (καλύτερα χοντρή)
Λευκό ρούμι
Τόνικ
1 λεμόνι η lime
Εκτέλεση:
Σε ένα ποτήρι (κατά προτίμηση σαν κι αυτά για το ουΐσκι, που είναι λίγο πιο φαρδιά) βάζετε την μέντα στον πάτο (καμιά δεκαριά φυλλαράκια, τα παγάκια, 1 κ.γ. ζάχαρη, και στίβετε μερικές σταγόνες λεμόνι ή lime.
Ρίχνετε και μερικές σταγόνες ρούμι, ίσα για να μουλιάσει η ζάχαρη.
Με ένα γουδοχέρι ή ανάλογο εργαλείο χτυπάτε τα περιεχόμενα μέχρι να θρυμματιστεί ελαφρώς ο πάγος και να 'τραυματιστεί' η μέντα.
Προσθέτετε κι άλλο ρούμι μέχρι να γεμίσει το ποτήρι μέχρι τη μέση.
Συμπληρώνετε το υπόλοιπο ποτήρι με τόνικ, και σερβίρετε κατά παράδοση με διπλά καλαμάκια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου