Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes delicious pastry.


Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Limoncello 1

 
Υλικά: 
1 βάζο με καπάκι που να κλείνει καλά, χωρητικότητας 2 - 2,5 λίτρα
2-3 μπουκάλια που να κλείνουν καλά, των 750 ml.
8 λεμόνια χοντρόφλουδα και κατακίτρινα. (Ακέρωτα)
1 μπουκάλι βότκα (750 ml.) ή 400 ml. καθαρό οινόπνευμα
450 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
600 ml. νερό (εμφιαλωμένο)

Εκτέλεση:

Βήμα πρώτο:
Πλύνετε καλά τα λεμόνια με ζεστό νερό, και στεγνώστε τα καλά.
Ξύστε προσεκτικά τα λεμόνια, και αφαιρέστε την φλούδα με το ιδικό εργαλείο. Δεν πρέπει να έχουμε καθόλου λευκή ψίχα, διότι είναι πολύ πικρή και θα χαλάσει το limoncello.
Βήμα δεύτερο: 
Σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο με καπάκι, προσθέστε τη βότκα ή το οινόπνευμα.
Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα τρίτο: 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατέψτε τη ζάχαρη και το νερό. Τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά, και αφήστε να βράσουν για 5 έως 7 λεπτά περίπου. Αφαιρέστε το από τη φωτιά, και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Προσθέστε το σιρόπι στο μίγμα Limoncello (από το Βήμα Ένα).
Καλύψτε το βάζο και αφήστε το να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον από 10 έως 40 ημέρες σε δροσερό σκοτεινό μέρος. Όσο περισσότερο μείνει το μίγμα, τόσο καλύτερη θα είναι η τελική γεύση. (Δεν χρειάζεται να το ανακατεύετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιμένετε)
Βήμα τέταρτο: 
Μετά την ανάπαυση του Limoncello, αφαιρέστε το ξύσμα λεμονιού, περνώντας το από ένα σουρωτήρι. Αδειάστε το σε αποστειρωμένα μπουκάλια, στραγγίξτε το με φίλτρα του καφέ, ή διπλό τουλπάνι. Σφραγίστε τα μπουκάλια καλά.
Διατηρήστε το Limoncello στο ψυγείο, ή στον καταψύκτη, μέχρι να το σερβίρετε.
Σερβίρεται παγωμένο.
Σημείωση:
Βρέξτε τα φίλτρα του καφέ πριν από το στράγγισμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου