Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes delicious pastry.


Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Λικέρ φράουλας

Υλικά
700 γραμ. φρέσκες γινωμένες φράουλες
350 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
350 γραμ. βότκα ή ρούμι
(ή αν θέλετε 250 γραμ. βότκα και 100 γραμ. ούζο. Προτείνεται)

Εκτέλεση
Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες. Τις κόβετε στη μέση και τις βάζετε σε μία γυάλα εναλλάξ με τη ζάχαρη. Ρίχνετε το ποτό από πάνω και κλείνετε τη γυάλα. Το αφήνετε σε φωτεινό (όχι στον ήλιο), αλλά δροσερό μέρος. Το αφήνετε 2 τουλάχιστον 24ωρα. Στο διάστημα αυτό το ανακινείται μερικές φορές για να λιώσει η ζάχαρη. Το περνάτε από διπλό τουλπάνι σε κάποιο σκεύος, το αφήνετε τα κατακάτσει 2 ώρες, και το βάζετε στο μπουκάλι περνώντας το πάλι από τουλπάνι. Κλείνετε καλά και φυλάξτε σε δροσερό μέρος.

Tips:
Μπορείτε να χρησιμοποιήστε ό,τι ποτό θέλετε. Βότκα, ρούμι, ούζο, τσίπουρο, μπακάρντι, τζίν, μισό-μισό, ή σε αναλογία 2 με 1. Ακόμα και καθαρό οινόπνευμα μισό-μισό με ποτό ή 2 μέρη ποτό 1μέρος  οπινόπνευμα.

Μυστικό:
Τις φράουλες δεν τις πετάμε, φτιάχνουμε ένα υπέροχο γλυκό κουταλιού. (βλ. συνταγή)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου