1 λίτρο ρακί, η τσίπουρο καθαρό χωρίς γλυκάνισο
5 κουτ. γλ. καλό μέλι
2 ξηλάκια κανέλα
4-5 γαρυφαλλάκια
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά, και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, και το αφήνουμε 10 λεπτά να πάρει τα αρώματα. Το σουρώνουμε με τουλπάνι σε γυάλινο μπουκάλι, και το φιλάμε σε δροσερό μέρος. Πίνεται κατά προτίμηση ζεστό.
Σημείωση:
Προσοχή, μην το βράσετε σε φωτιά, μόνο σε μάτι κουζίνας, διότι είναι επικίνδυνο να πάρει φωτιά λόγο του οινοπνεύματος, και να καείτε.
Μπορείτε να βάλετε κι άλλα μυρωδικά όπως πορτοκαλόφλουδα, ή μοσκοκάρυδο, ή κύμινο, κ.λ.π.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου