Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes delicious pastry.


Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ρακόμελο

Υλικά:
1 λίτρο ρακί, η τσίπουρο καθαρό χωρίς γλυκάνισο
5 κουτ. γλ. καλό μέλι
2 ξηλάκια κανέλα
4-5 γαρυφαλλάκια

Εκτέλεση:
Σε  μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά, και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, και το αφήνουμε 10 λεπτά να πάρει τα αρώματα. Το σουρώνουμε με τουλπάνι σε γυάλινο μπουκάλι, και το φιλάμε σε δροσερό μέρος. Πίνεται κατά προτίμηση ζεστό.
Σημείωση:
Προσοχή, μην το βράσετε σε φωτιά, μόνο σε μάτι κουζίνας, διότι είναι επικίνδυνο να πάρει φωτιά λόγο του οινοπνεύματος, και να καείτε.
Μπορείτε να βάλετε κι άλλα μυρωδικά όπως πορτοκαλόφλουδα, ή μοσκοκάρυδο, ή κύμινο, κ.λ.π.
Ιδανικό για κρυολόγημα. Το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο, βράστε σε χαμιλή φωτιά για μισό λεπτό,  μισό ποτηράκι του κρασιού τσίπουρο, με 2 γαρυφαλλάκια, ένα κομματάκι ξήλο κανέλας, και μισό κουταλάκι μέλι. Σουρώστε το και πιείτε το αρκετά ζεστό με την μια. Το πρωί δεν θα ξέρετε τίποτα!!! Επαναλάβετε αν θέλετε πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου